Galatasaray heeft woensdagavond in de achtste finales van de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Chelsea.

Daarmee heeft de ploeg van Wesley Sneijder nog kans om de kwartfinales te bereiken. De return op Stamford Bridge is op 18 maart.

Sneijder maakte bij Galatasaray de negentig minuten vol. Hij stond tegenover trainer José Mourinho die met hem in 2010 bij Internazionale drie hoofdprijzen won. Ook voor aanvaller Didier Drogba van Galatasaray was het een bijzondere avond.

De bijna 36-jarige Ivoriaan speelde tegen de club die hij in 2012 aan de titel in de Champions League hielp. Mourinho was toen als trainer al weg, om vorig jaar bij de Londense topclub terug te keren.

Torres

Drogba liet in de aanloop naar het eerste duel in Turkije geen mogelijkheid onbenut om zijn vroegere club als grote favoriet te bestempelen. ''Chelsea is tien keer beter dan wij'', wilde de routinier doen geloven.

De spits leek in de beginfase van het duel gelijk te krijgen. Galatasaray begon nerveus en chaotisch aan het duel. Doelman Fernando Muslera ging in de vierde minuut buiten zijn strafschopgebied al pijnlijk in de fout. De boogbal van Willian kon de Uruguayaanse keeper nog net met het hoofd afwenden.

Sneijder kwam als hangende linkshalf weinig in het spel voor. In de elfde minuut toonde hij heel even zijn klasse met een pass op Drogba, die echter wegens buitenspel werd afgevlagd. De stand was op dat moment al 0-1. Uit een soepele aanval over de linkerflank tikte Fernando Torres binnen. De Spanjaard had van Mourinho de voorkeur gekregen boven oudgediende Samuel Eto'o.

Chedjou

Na de rust leek Chelsea het duel snel te willen en kunnen beslissen. Torres stuitte in de 52e minuut evenwel op doelman Muslera. Daarna begon eindelijk Galatasaray met voetballen, ook dankzij de impulsen van Sneijder. Na ruim een uur tikte Selcuk Inan de bal van dichtbij eerst nog op de paal. Amper een minuut later kwam Aurélien Chedjou uit een hoekschop van Sneijder alsnog tot scoren (1-1).

Van Galatasaray ging in de slotfase nog de meeste dreiging uit, maar de kampioen van Turkije scoorde niet meer.

Lees ook: Mourinho: 'Ik mag niet klagen'

Lees ook: Sneijder: 'Hoop dat ik volgende keer meer ballen krijg'