Wiljan Vloet moet zijn functie als technisch directeur van Sparta neerleggen. Leo Beenhakker, lid van de raad van commissarissen, neemt de technische zaken voorlopig over.

Vloet mag wel aanblijven als algemeen directeur. Het contract van de 51-jarige Brabander loopt nog tweeënhalf jaar door en gedwongen ontslag zou de Jupiler League-club veel geld kosten.

Willem Bröcker, voorzitter van de rvc, stelt in een persbericht dat Sparta een hectische periode doormaakt. ''Het is van groot belang in al deze hectiek dat Wiljan zich kan concentreren op zijn taken als algemeen directeur om Sparta Rotterdam een gezonde organisatie te houden.''

Vloet stelt in hetzelfde persbericht dat Sparta is 'gebaat bij rust'. ''Ik steun van harte dat Leo met al zijn ervaring deze rol tijdelijk op zich wil nemen en ik mijn totale inzet kan aanwenden voor de algemene organisatie. Er staat voor Sparta nog steeds veel op het spel.''

Hevige protesten

Vloet werkt sinds 2011 bij Sparta. In die periode trok de club meer dan dertig spelers aan, maar bleef promotie naar de eredivisie uit.

Sparta verloor afgelopen zondag op eigen veld met 4-2 van Jong Ajax. Dat leidde tot hevige protesten van de supporters.

De Rotterdammers staan teleurstellend negende in de Jupiler League. Deelname aan de play-offs om promotie naar de eredivisie is al veiliggesteld omdat Sparta een periode heeft gewonnen.

Sparta ontsloeg eerder dit seizoen coach Adrie Bogers, maar onder zijn opvolger Gert Kruys zijn de resultaten van de zesvoudig landskampioen niet verbeterd.