Usain Bolt, Rafael Nadal, Sebastian Vettel, Mo Farah, LeBron James en Cristiano Ronaldo zijn genomineerd voor de Laureus Award, de prijs voor de beste sportman van 2013.

Bolt sleepte al drie keer de prijs in de wacht. De Jamaicaan, die drie WK-titels veroverde in 2013, komt als hij wint op gelijke hoogte met Roger Federer. De Zwitser nam tussen 2005 en 2008 de prijs vier keer mee naar huis.

Van de andere genomineerden pakte alleen Nadal eerder de prijs, in 2011. De Spanjaard won afgelopen jaar Roland Garros en de US Open. Vettel werd voor de vierde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1 en werd al drie keer genomineerd zonder de trofee te winnen. 

De Britse langeafstandsloper Farah pakte vorig jaar twee wereldtitels. James won met de Miami Heat de NBA-titel en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van het seizoen. Ronaldo veroverde met Real Madrid geen prijzen, maar hij maakte wel veel doelpunten in 2013, ook in dienst van de Portugese nationale ploeg.

Vrouwen

Bij de vrouwen kan Serena Williams na 2003 en 2010 voor de derde keer de prijs winnen. In 2013 zegevierde ze bij de US Open en Roland Garros.

Williams heeft concurrentie van zwemster Missy Franklin, voetbalster Nadine Angerer, atlete Shelly-Ann Fraser-Pryce, polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva en skiester Tina Maze.

In Kuala Lumpur wordt ook een prijs voor het beste team van 2013 uitgereikt. Daarvoor zijn Bayern München, het nationaal rugbyteam van Nieuw-Zeeland, het Braziliaanse voetbalelftal, de Amerikaanse tennissers Bob en Mike Bryan, de Miami Heat en het Formule 1-team Red Bull Racing genomineerd.

De Laureus Awards staan bekend als de 'Oscars van de sport'. Dit jaar worden ze op 26 maart in Kuala Lumpur, Maleisië uitgereikt.