Erwin Koeman en RKC Waalwijk gaan na dit seizoen niet met elkaar verder. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de coach en de directie van de club op woensdag.

Dat maakt de huidige nummer zestien van de eredivisie bekend op de eigen website.

Volgens manager technische zaken Janus van Gelder bleek tijdens het onderhoud dat "de ambities van Erwin en de mogelijkheden van RKC Waalwijk niet meer voldoende met elkaar stroken".

"Het plafond van RKC Waalwijk ligt, hoezeer hij en zijn familie het ook naar hun zin hebben in Waalwijk, lager dan Erwin zou willen. Wij hebben aangegeven dat we niet verwachten dat daar de komende jaren verandering in komt."

"Dan moet je elkaar, als volwassen kerels, een hand geven en zeggen: 'Dan houdt het na dit seizoen op.' Dat is wat we dan ook hebben gedaan.”

Wereldprestatie

Koeman trad aan het begin van vorig seizoen voor de tweede keer in dienst als coach van de Brabanders. Eerder was de oud-trainer van Feyenoord, FC Utrecht, FC Eindhoven en voormalig bondscoach van Hongarije in het seizoen 2004-2005 hoofdverantwoordelijke bij RKC.

De oud-international eindigde vorig jaar als veertiende in de eredivisie met de club uit Waalwijk. Dit seizoen hoopt hij RKC in zijn laatste maanden bij de club wederom te behoeden voor degradatie.

"Als het lukt om ons, met ons bescheiden budget, opnieuw te handhaven, dan hebben we een wereldprestatie neergezet", zegt Koeman. "Dat is hetgeen waarop ik me de komende maanden volledig concentreer. Ik wil het Mandemakers Stadion met opgeheven hoofd verlaten."

Lees ook: Overzicht: Situatie trainers eredivisieclubs in 2014/2015