Ajax en FC Groningen zijn in onderhandeling over een transfer van Richairo Zivkovic naar Amsterdam. Dat bevestigde Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, woensdag.

Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdammers al een akkoord bereikt met FC Groningen over een transfersom voor de 17-jarige aanvaller. 

Ajax zou een bedrag van 2,5 miljoen euro betalen voor Zivkovic, wiens contract in de Euroborg loopt tot medio 2016. Bovendien zou FC Groningen een doorverkooppercentage van tien procent hebben bedongen.

Nijland ontkent vooralsnog dat beide clubs akkoord zijn. ''De onderhandelingen lopen nog, daarom kan ik er nog niet zo veel over zeggen. Meer wil en kan ik er nu nog niet over kwijt.''

Persoonlijk akkoord

Dinsdag voerde directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax onderhandelingen met het management van Zivkovic en werden de partijen het op hoofdlijnen eens over een contract tot medio 2017. Vanwege de leeftijd van de spits is een langere verbintenis niet toegestaan.

Zivkovic vierde op 2 december 2012 tegen Heracles Almelo op 16-jarige leeftijd zijn eredivisiedebuut, waarmee hij de jongste debutant in de historie van FC Groningen werd.

Op 3 augustus 2013 maakte hij in het duel met NEC zijn eerste treffer voor de noorderlingen. Zivkovic speelde dit seizoen tot nu toe twintig eredivisieduels en maakte daarin vijf doelpunten.

Het talent van FC Groningen is overigens geselecteerd voor de oefeninterland van Oranje onder-19 tegen Spanje op 5 maart.