Louis van Gaal staat er niet voor open om de nieuwe Feyenoord-trainer te worden. De huidige bondscoach heeft dit technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers eerder deze maand laten weten.

"Ik ben een week of twee geleden gebeld door Van Geel, maar ik heb meteen afgezegd", zegt Van Gaal in de Volkskrant.

De 62-jarige Amsterdammer, die na het WK van deze zomer in Brazilië vertrekt bij Oranje, wil een sabbatical nemen of tekenen bij een grote club in het buitenland.

"Ik heb dan de kans in een vierde land kampioen te worden."

Van Gaal meent wel dat hij goed zou passen bij Feyenoord, zijn verleden bij Ajax ten spijt. "Feyenoord is een volksclub en ik ben een volksjongen."

Juiste moment

Volgens Van Gaal is het juiste moment geweest. "In 2005 ben ik door Van Geel benaderd om naar AZ te komen. Dat heb ik toen gedaan. Als Feyenoord me toen had gevraagd, had ik gekozen voor Feyenoord."

Van Gaal wordt in Engelse media in verband gebracht met Tottenham Hotspur, dat al jaren de sprong wil maken naar de absolute top in de Premier League.

Feyenoord zoekt een opvolger voor Ronald Koeman, die begin deze maand bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt bij de Rotterdammers. Koeman is bezig aan zijn derde seizoen in De Kuip.