Zwemmer Joeri Verlinden heeft dinsdag de training weer hervat. De vlinderslagspecialist moest begin januari voorlopig stoppen met het professioneel beoefenen van zijn sport vanwege hartritmestoornissen.

Verlinden werd de afgelopen tijd onderzocht en uit die onderzoeken is naar voren gekomen dat hij zijn topsportcarrière kan voortzetten. In januari werden tijdens een reguliere keuring hartritmestoringen bij hem geconstateerd.

De 26-jarige Verlinden gaat zich nu voorbereiden op de Swim Cup in Eindhoven, die begin april plaatsvindt. Daar wil hij een startbewijs afdwingen voor de EK langebaan in augustus in Berlijn. 

Verlinden is erg blij met het nieuws. ''Na een paar slopende weken vol spanning, frustraties en verdriet is het prettig om nu uitsluitsel te krijgen over de voortzetting van mijn zwemcarrière. Dat is waar ik al jaren voor leef en hoop nog een lange tijd in goede gezondheid te mogen doen. Aan mijn motivatie en inspiratie zal het in ieder geval zeker niet liggen.''

Verlinden had de afgelopen jaren vaak last van fysiek ongemak. Hij kampte enige tijd met een schouderblessure. Nadat hij hiervan was hersteld, brak hij zijn pols. Hij miste hierdoor afgelopen zomer de WK in Barcelona.

Verlinden werd in 2011 vijfde op de 4x100 meter wisselslag op de WK langebaan. Tijdens de Spelen van 2012 finishte hij als zesde op de 100 meter vlinderslag en als zevende op de 4x100 meter wisselslag.