De aanklager betaald voetbal heeft dinsdag een schikkingsvoorstel van één duel voorwaardelijke schorsing gedaan aan Feyenoord-spits Graziano Pellè.

De Italiaan moet bovendien een onvoorwaardelijke boete van 5000 euro betalen. Dat heeft de KNVB gemeld.

De proeftijd voor de voorwaardelijke schorsing is één jaar. Pellè en Feyenoord hebben tot woensdagochtend 12.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

De verwachting is dat de strafeis van de aanklager in De Kuip zal worden geaccepteerd. Anders zal de tuchtcommissie zich over de zaak dienen te buigen, met mogelijk een ander vonnis tot gevolg. Feyenoord speelt zondag in De Kuip tegen Ajax.

Pellè misdroeg zich zondag direct na de uitwedstrijd tegen FC Twente. Hij trapte in de Grolsch Veste na het laatste fluitsignaal tegen de Twente-dug-out, een reclamebord en een lamp. 

Pellè was kwaad omdat de Tukkers in blessuretijd 2-2 hadden gemaakt, terwijl Luc Castaignos al dan niet hinderlijk buitenspel stond.

De aanklager benadrukte dat spelers en begeleiding de verantwoordelijkheid hebben om zich voor, tijdens en na de wedstrijd sportief te gedragen en dat sportief gedrag, ook bij teleurstelling, past bij de voorbeeldfunctie van het betaald voetbal.

Berisping

Trainer Ronald Koeman zei dat hij zich de woede van Pellè kon voorstellen, maar dat hij hem zeker nog op zijn buitensporige gedrag zou aanspreken.

Feyenoord wilde maandag geen mededelingen doen over de uitkomst van het gesprek met de Italiaanse clubtopscorer. Volgens diverse media is Pellè er bij de clubleiding met een berisping af gekomen.

De spits betoonde in Enschede, nadat hij was afgekoeld, al spijt voor zijn uitspattingen. ''Het was niet netjes om me zo te gedragen, maar we zijn allemaal mensen'', gaf de aanvoerder te kennen.