Napoli heeft maandag in de Serie A twee punten laten liggen. Thuis tegen middenmoter Genoa werd in de slotfase een voorsprong verspeeld: 1-1. 

De ploeg van trainer Rafael Benitez ziet daardoor het verschil met nummer twee AS Roma, dat zaterdag al met 1-0 won van Bologna, oplopen tot zes punten.

Juventus heeft zelfs een voorsprong van vijftien punten op de Napolitanen.

Napoli kwam terecht vroeg op voorsprong door een knappe goal van Gonzalo Higuain op aangeven van Marek Hamsik en dacht daarna de wedstrijd op halve kracht uit te kunnen spelen. Door een fraaie vrije trap van Emanuele Calaio kreeg de thuisploeg in de 84e minuut het deksel op de neus.

Calaio staat nog onder contract bij Napoli, maar wordt dit seizoen verhuurd aan Genoa. Halverwege kwam hij Marco Motta aflossen bij 'I Rossoblu'. Voormalig PSV'er Dries Mertens had een basisplaats bij Napoli en werd vlak na de gelijkmaker gewisseld.

Fiorentina

Ook nummer vier Fiorentina kwam niet tot winst. De uitwedstrijd tegen Parma eindigde in 2-2. Maar liefst drie spelers werden uit het veld gestuurd. Fiorentina beëindigde de wedstrijd met negen man, Parma met tien.