Ajax zal het zeker zes weken moeten stellen zonder Viktor Fischer. De Deen heeft zondag in het duel met AZ een scheur in zijn linkerhamstring opgelopen.

Dat meldt de Amsterdamse club maandag op de eigen website.

Fischer viel in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen de Alkmaarders al na negen minuten uit. Een dag later wees onderzoek uit dat hij een spierscheuring heeft. Over een paar weken volgt een controlemeting om te zien hoe de hamstring herstelt.

Afgelopen weekend viel Lesley de Sa in voor Fischer. Bovendien maakte een andere jonge aanvaller, Ricardo Kishna, bij zijn eredivisiedebuut direct een doelpunt.

Schöne

Trainer Frank de Boer moet ook Nicolai Boilesen en Lasse Schöne nog even missen.

Schöne heeft een ingescheurde enkelband en een scheurtje in het kapsel van het gewricht. De Deen reist niet mee naar Salzburg voor het Europa League-duel van donderdag tegen Red Bull.

Hij liep de kwetsuur op in de warming-up van het thuisduel van Ajax met de Oostenrijkers. Waarschijnlijk komt ook de Klassieker van zondag bij Feyenoord te vroeg. 

Boilesen kampt met hamstringklachten en is daardoor de komende weken niet inzetbaar.

Serero

Thulani Serero was vanwege een liesblessure eveneens niet van de partij in het duel tegen AZ en hij zal ook niet de selectie zitten voor het duel tegen Red Bull Salzburg.

De Zuid-Afrikaan zal wel met Ajax meevliegen naar Oostenrijk, maar alleen om bij het team zijn revalidatie voort te zetten.

Lees ook: Kishna: 'Dit smaakt naar meer'