Feyenoord-spits Graziano Pellè heeft zich zondag na de late gelijkmaker van FC Twente niet kunnen beheersen. 

De Italiaan trapte na afloop van de wedstrijd tegen de dug-out en maakte stennis in de catacomben van de Grolsch Veste. Cuco Martina had Twente even daarvoor diep in blessuretijd naar 2-2 geschoten.

''Het was niet netjes om me zo te gedragen, maar we zijn allemaal mensen'', zei Pellè nadat hij wat was afgekoeld.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük beende Pellè direct richting de catacomben. Hij trapte eerst tegen de dug-out van de vierde man en schopte in de spelerstunnel vervolgens een reclamebord kapot en een lamp omver.

''Op het veld kon ik mijn emoties niet uiten, ik kon me namelijk geen gele kaart permitteren'', aldus Pellè, die op scherp stond voor het komende duel met Ajax. ''Daarom ben ik snel naar binnen gerend. Ik heb daar niemand verwond, alleen de reclameborden en zo. Ik zal sorry zeggen tegen FC Twente.''

Ondanks zijn frustraties was Pellè mild voor Gözübüyük, de man die het in de ogen van de Feyenoorders had gedaan. ''Hij had een strafschop en rode kaart moeten geven aan de keeper van FC Twente en dat laatste doelpunt was honderd procent buitenspel. Maar de scheidsrechter is ook een mens, net als wij, hij kan ook fouten maken.''

Koeman

Trainer Ronald Koeman gaf na afloop aan dat hij de woedeuitbarsting van zijn aanvoerder niet gezien heeft. "Ik heb het niet mee gekregen. Maar als hij zoiets gedaan heeft, dan is dat niet goed te praten, op geen enkele wijze'', aldus Koeman.

''Er zal frustratie naar boven zijn gekomen bij Graziano. Maar die frustratie is er niet alleen bij hem. Die is er bij heel Feyenoord."

Pellè had Feyenoord in de eerste helft nog op voorsprong gezet. De Rotterdammers zagen koploper Ajax door de remise verder afstand nemen. De Amsterdammers, die AZ zondag versloegen, hebben negen punten meer dan Feyenoord en zes meer dan nummer twee Twente.

Lees ook: Koeman: 'Arbitrage niet capabel om hier te fluiten'

Lees ook: De Vrij: 'Dit is heel pijnlijk'

Lees ook: Castaignos: 'Gelijkmaker was buitenspel'