Feyenoord heeft zondag een zege tegen FC Twente in blessuretijd nog weggegeven. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelde in Enschede met 2-2 gelijk.

Diep in de extra tijd schoot invaller Cuco Martina zijn ploeg naast de Rotterdammers, die zondag in De Kuip koploper Ajax ontvangen.

FC Twente, met de weer herstelde aanvoerder Rasmus Bengtsson centraal in de defensie, opende nerveus. Linksback Dico Koppers verslikte zich bijna in de aalgladde Schaken en doelman Nick Marsman ging knullig in de fout in een duel met Lex Immers.

Arbiter Serdar Gözübüyük weigerde een strafschop toe te kennen, hoewel de keeper van de thuisploeg de Haagse middenvelder wel degelijk met zijn arm leek te vloeren.

In de 21e minuut claimde Feyenoord opnieuw vergeefs een strafschop nadat Bengtsson de bal tegen zijn arm had gekregen. De Rotterdamse ploeg leidde op dat moment al met 0-1. Uit een voorzet van Jean-Paul Boëtius schoot Graziano Pellè in de veertiende minuut technisch bekwaam raak.

Het goed georganiseerde Feyenoord had weinig moeite om de voorsprong tot aan de rust vast te houden. FC Twente viel zonder veel overtuiging aan, ondanks de creatieve inbreng van spelmaker Dusan Tadic. Vooral in de eindfase lukte er vrijwel niets bij de thuisploeg.

Daardoor kwam doelman Erwin Mulder voor de rust niet in de problemen, al had hij in de zesde minuut wel geluk dat Quincy Promes zijn schoen niet goed tegen de bal kon zetten bij een harde voorzet van Luc Castaignos.

Wanhoopsoffensief

Na de pauze toonde FC Twente aanvankelijk nauwelijks enige verbetering. Het uitgekookte Feyenoord controleerde het duel en verdubbelde in de 55e minuut de voorsprong na een lange aanval, die door Boëtius koelbloedig werd afgerond (0-2).

In het afsluitende wanhoopsoffensief van FC Twente kwam eerst Castaignos tot scoren. Martina voorkwam uiteindelijk in de 95e minuut de eerste thuisnederlaag in deze competitie voor de Tukkers: 2-2.

Door de remise liep de achterstand van nummer twee FC Twente op koploper Ajax op tot zes punten.

Feyenoord speelt komende zondag in De Kuip tegen Ajax.

Lees ook: Pellè: 'Niet netjes om me zo te gedragen'

Lees ook: De Vrij: 'Dit is heel pijnlijk'

Lees ook: Koeman: 'Arbitrage niet capabel om hier te fluiten'