Atletico Madrid heeft zondag in de Primera Divison zijn derde nederlaag van het seizoen geleden.

Daniel Sturridge en Jordan Henderson waren beiden twee keer trefzeker voor Liverpool. Oud Vitesse-speler Wilfried Bony tekende voor twee doelpunten aan de kant van Swansea. Daarvoor trof Jonjo Shelvey ook al doel voor de bezoekers, waar Michel Vorm in de basis begon. 

Liverpool leek op Anfield Road een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Na twintig minuten stond het al 2-0, maar Swansea knokte zich drie minuten later via Shelvey al terug in de wedstrijd.

Bony

Vier minuten later tekende Bony zelfs voor de gelijkmaker na een assist van Jonathan de Guzman. Nog voor rust bracht Sturridge de thuisploeg echter weer op voorsprong: 3-2.

Nog geen twee minuten na rust was het echter weer Bony die zijn ploeg naast Liverpool schoot. De Ivoriaan schoot vanaf elf meter raak. 

De doelpuntenproductie van beide ploegen stokte voor bijna twintig minuten, maar Henderson bracht daar verandering in. Een kwartier voor tijd schoot hij de 4-3 binnen, wat tevens de eindstand was. 

Door deze overwinning van de ploeg van Brendan Rodgers, staat het met 56 punten steviger op de vierde plek in de Premier League. Met één, twee en vier punten achterstand op respectievelijk Manchester City, Arsenal en koploper Chelsea.

Die drie ploegen wonnen zaterdag al hun duels.