AMSTERDAM - De strijd om degradatie is in de eredivisie nog niet uitgespeeld. AZ verzuimde zich met een gelijkspel tegen Willem II zeker te stellen. Fortuna Sittard en en FC Den Bosch wonnen beide weer eems.

AZ heeft de kans laten liggen om zich veilig te spelen. De Alkmaarders verzuimden zaterdagavond tegen Willem II (2-2) de dreiging van de nacompetitie af te wenden.

AZ had dik kunnen winnen als het in de eerste helft de riante hoeveelheid mogelijkheden had benut. Alleen Perez en Opdam scoorden. Sektioui deed wat terug. Na rust was alleen Willem II gevaarlijk, zodat de gelijkmaker van Landzaat (strafschop) verdiend was

Overwinning Fortuna

Fortuna Sittard heeft zaterdag de derde overwinning van het seizoen behaald. De Limburgers versloegen op eigen veld FC Twente met 2-0. Vorig jaar vertrokken De GraafschapHeerenveen

Hamming scoorde zaterdagavond in de 53e minuut, Gerritsen in blessuretijd. Het betekent uitstel van executie voor Fortuna dat de degradatie amper meer kan ontlopen.

Den Bosch wint van Roda

Degradatiekandidaat FC Den Bosch heeft eindelijk weer eens gewonnen. Na vijf opeenvolgende nederlagen pakte de Brabantse club zaterdagavond voor eigen publiek drie kostbare punten tegen Roda JC

Voor Roda JC verzorgde Soetaers de gelijkmaker. De laatste twee doelpunten van FC Den Bosch vielen in de laatste acht minuten. De Limburgse ploeg speelde vanaf de 55e minuut met tien man na een rode kaart voor verdediger Vrede (2x geel).

Heerenveen nipt langs De Graafschap

Heerenveen heeft zaterdagavond tegen De Graafschap in de slotfase de zege binnengehaald: 2-1. De Zweedse spits Allbäck besliste het matige duel in Doetinchem in de negentigste minuut.

De Friezen kwamen meteen in de tweede helft met geluk op voorsprong door een eigen doelpunt van Fränkel. Twee minuten later maakte Bot voor de thuisploeg gelijk.

NAC delft onderspit tegen NEC

De druk om zich te plaatsen voor Europees voetbal was NACNEC

Na rust drukte NAC zonder overtuiging. NEC bleek productiever. In de 56e en 73e minuut scoorde Demouge. Het was de tweede uitzege van NEC in dit seizoen. FC Den Bosch leeft nog

/DOSSIEREredivisie