LOUISVILLE - De Amerikaan Mike Tyson heeft zijn rentree in de boksring moeten bekopen met een knock-out. De onbekende Brit Danny Williams sloeg de voormalige wereldkampioen bij de zwaargewichten vrijdavond in de vierde ronde van hun gevecht in Louisville tegen de vlakte.

Torenhoge schulden dreven 'Iron Mike' na bijna anderhalf jaar nietsdoen terug in de boksring. Het gevecht tegen Williams leverde Tyson 8 miljoen dollar op, waarvan 6 miljoen voor zijn schuldeisers is bestemd.

'verrassing'

De 38-jarige Tyson begon voortvarend aan het boksduel en was de eerste drie ronden sterker. In de vierde kroop underdog Williams ineens uit zijn schulp en met een reeks rake klappen kreeg hij de Amerikaan plat op het canvas. Tyson krabbelde nog wel overeind, maar de arbiter vond het niet verantwoord de groggy bokser verder te laten vechten en beëindigde het duel. Het was Tysons vijfde nederlaag in 57 partijen als profbokser. Williams vierde zijn 32e overwinning als prof. Hij verdiende 'slechts' 250.000 dollar.

Enfant terrible Tyson - hij was ook buiten de ring vaak betrokken bij vechtpartijen en zat een celstraf uit voor verkrachting - verdiende ruim 300 miljoen dollar met zijn gevechten in de ring. Toch staat de bokser 38 miljoen dollar in het rood en is hij failliet verklaard. Hij moet tot 2007 nog zes keer tussen de touwen verschijnen om zijn schulden af te lossen. De Amerikaanse belasting is zijn voornaamste crediteur met 18 miljoen dollar, zijn eerste ex-vrouw Monica Turner staat nummer twee met 9 miljoen dollar.