Groothuis heeft 'onwerkelijk' gevoel door huldiging

Stefan Groothuis is woensdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House na zijn gouden medaille op de olympische 1000 meter. Ook Michel Mulder werd op het podium gehaald door oud-schaatser Jeroen Straathof na zijn bronzen plak.

"Het was heel gaaf. Een zaal vol hossende mensen. Ik heb het een paar keer gezien in Turijn en Vancouver, maar het is toch beter om zelf gehuldigd te worden", stelde Groothuis tevreden vast.

"Ik ken al die toestanden wel, maar het voelt vrij onwerkelijk en heel gek om olympisch kampioen te zijn. Dit is zeker de mooiste sportdag van mijn leven."

Groothuis kan niet al te lang feestvieren, want zaterdag moet de rijder van BrandLoyalty weer aantreden op de 1500 meter. "Daar zijn een heleboel mensen waar we rekening mee moeten houden. Ook met mij, het is een onvoorspelbare afstand. Ik denk op voorhand dat Shani Davis en Koen Verweij de favorieten zijn."

Tijd voor een feestje was er dus niet voor Groothuis, die van zijn coach Jac Orie vroeg in bed moest liggen. De routinier miste daardoor het bezoek van de Noorse kroonprins Haakon Magnus en schaatslegende Johann Olav Koss aan het Heineken House.

Bekijk de beelden van de huldiging:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie