Chelsea heeft dinsdagavond de koppositie van de Premier League op het spel gezet. Het elftal van trainer José Mourinho verspeelde in de slotfase van de uitwedstrijd bij West Bromwich Albion een zege (1-1).

Invaller Victor Anichebe tekende in de slotfase voor de gelijkmaker (1-1). Branislav Ivanovic bracht Chelsea in blessuretijd van de eerste helft nog wel op voorsprong (0-1).

Chelsea domineerde lang, zonder goed te voetballen. De formatie speelde echter zuinig en verzuimde verder afstand te nemen, zodat West Bromwich Albion een slotoffensief nog met een punt kon belonen.

Arsenal lost Chelsea woensdag als koploper af als het van het geplaagde Manchester United wint.

Aston Villa

Cardiff City, de nummer voorlaatst van de ranglijst, pakte een punt tegen Aston Villa. Bij de bezoekers uit Birmingham had de van een blessure herstelde Ron Vlaar weer een basisplaats.

Leandro Bacuna acteerde opnieuw als rechtsback. Karim El Ahmadi zat de hele wedstrijd op de bank bij Villa.

Norwich City, met Leroy Fer in de basis, leek lang op weg naar een doelpuntloos gelijkspel bij West Ham United totdat James Collins in de 86e minuut een zeldzame treffer maakte. Het was het eerste doelpunt van de verdediger sinds 2006 in de Premier League.

Ricky van Wolfswinkel mocht na 85 minuten invallen bij Norwich. In blessuretijd bepaalde Mohamed Diamé de eindstand in Londen mog op 2-0.