Het olympische schaatstoernooi wordt woensdag vervolgd met de 1000 meter bij de mannen. Namens Nederland komen Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Koen Verweij en Michel Mulder in actie.

De 1000 meter gaat om 15.00 uur Nederlandse tijd van start in de Adler Arena.

Michel Mulder, de winnaar van de 500 meter, komt in de zeventiende van twintig ritten in actie. Een race later neemt Koen Verweij het op tegen Shani Davis, de tweevoudig olympisch kampioen op de kilometer. De Amerikaan kan de eerste mannelijke schaatser worden die drie keer goud pakt op dezelfde afstand.

Mark Tuitert komt als eerste Nederlander in actie in de vierde rit tegen de Canadees Muncef Ouardi. Stefan Groothuis rijdt in rit zestien. Hij schaatst tegen de Duitser Nico Ihle.

Geen Nederlanders

Bij de overige sporten komen woensdag geen Nederlanders in actie. Naast de 1000 meter schaatsen worden op vijf onderdelen medailles verdeeld.

De rodelaars strijden om de olympische titel bij de dubbels, de vrouwelijke snowboarders komen in actie op de halfpipe, voor de alpineskiesters staat de afdaling op het programma, op de Noordse combinatie worden de medailles bij de mannen uitgereikt en bij het kunstrijden staat er ook eremetaal op het spel.

Bekijk hier het volledige olympische programma van woensdag

Lees ook: Mulder tegen Morrison op 1000 meter, Verweij treft Davis