NIJMEGEN - NEC verbiedt met ingang van het nieuwevoetbalseizoen bij alle wedstrijden het gebruik van bier enjointjes op de tribunes. Bezoekers van duels van de Nijmeegseformatie ondervinden te veel hinder van drinkende en blowendesupporters, aldus een woordvoerder van NEC vrijdag.

Het komt vaak voor dat supporters vanaf de tribunes bekers metbier richting het veld gooien en daarbij andere toeschouwersongevraagd een bierdouche geven. Bovendien kunnen bekers op hetveld een sanctie van de KNVB tot gevolg hebben. Verder ondervindenbezoekers regelmatig geuroverlast van blowende supporters.

Jointjes

Met ingang van het nieuwe seizoen zijn bier en jointjes daaromverboden op de tribunes. Stewards zullen toezien op naleving vanhet verbod. Bier blijft wel verkrijgbaar in het NijmeegseGoffertstadion. Supporters kunnen in de gracht rond het veld, dieook toegang geeft tot de tribunes, rustig hun biertje drinken,aldus een NEC-woordvoerder. In de gracht hebben de supportersechter geen zicht op het veld. De club schenkt evenementenbier meteen alcoholpercentage van 2,5 procent.

De maatregel is genomen in overleg met de politie en de gemeenteNijmegen. De KNVB juicht het besluit toe.