Jeroen Otter denkt dat de mindere resultaten van de shorttrackers op de eerste dag van het olympische toernooi geen invloed hebben op de rest van de Spelen. De bondscoach ziet voldoende perspectief bij zijn rijders.

Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt slaagden er niet in de finale te halen op de 1500 meter, maar Otter vond wel dat beide mannen een goede indruk achterlieten. Hij zal ze een dag later dan ook niet hoeven op te beuren.

"Oplappen doe je als je niet goed rijdt. Knegt rijdt prima, hij moet alleen even die hersencellen op een rijtje zetten. Zijn B-finale was super. Als er geen gek achter hem rijdt, wint hij gewoon", analyseerde Otter.

"Knegt reed met samengeknepen billen aan het begin en dan lukt het gewoon niet. Iedereen neemt risico's en dan kun je niet op 99 procent gaan. In de kleedkamer zijn er wat spreekwoordelijke klappen gevallen en toen ging het weer."

Toerist

Kerstholt zat lang in een leidende positie tijdens zijn halve eindstrijd. "Hij was gewoon te laconiek en reed net wat te langzaam. Ik denk dat hij een beetje verbaasd was dat al die mensen nog onderdoor kwamen. Beter dan dit zat er even niet in."

Voor de vrouwen liep de halve finale van de relay uit op een teleurstelling door de val van Sanne van Kerkhof, die ook nog eens tot diskwalificatie leidde. "Ze stonden met één voet in die finale en dat was gewoon knap, want die damesploeg was vorig jaar nog niet zoveel."

Het heeft wel tot gevolg dat Sanne van Kerkhof en Lara van Ruijven, die ook op de 500 meter werd uitgeschakeld, na één dag al klaar zijn op de Spelen. "Dat is wel erg vervelend voor die meiden. Het is heel zuur dat ze toerist zijn voor de rest van het toernooi."

Lees ook: Knegt: 'Bang om dingen verkeerd te doen'​

Lees ook: Kerstholt: 'Gegokt en verloren'