Bert van Marwijk grijpt na een serie matige resultaten in bij Hamburger SV. De Nederlandse trainer komt met nieuwe regels voor zijn spelers.

De oud-bondscoach van Oranje heeft alle vrije dagen voor de HSV-spelers geschrapt en daarnaast moeten ze op de avond voor een wedstrijddag uiterlijk om 21.00 uur thuis zijn.

Tevens mogen de spelers zich niet meer laten zien in hun geliefde speelhal en wordt er veranderd van hotel. Ook heeft Van Marwijk een nieuwe arts aangesteld in de medische staf.

"Ik heb het gevoel dat de club zichzelf aan het verwoesten is. Dat is ongelooflijk jammer voor zo'n mooie club als HSV", zei Van Marwijk op een persconferentie in de aanloop naar de bekerwedstrijd van woensdag tegen Bayern München.

"In deze situatie moet je dicht bij elkaar blijven en niet uiteen vallen. Maar de afgelopen dagen is eigenlijk juist het tegendeel gebeurd", aldus Van Marwijk.

HSV verloor dit weekend in eigen huis met 0-3 van Hertha BSC en leed daarmee al de zesde nederlaag op rij. De 'Rothosen' staan in de Bundesliga op de zeventiende plaats met zestien punten uit twintig duels en houden daarmee alleen Eintracht Braunschweig onder zich.

Lees ook: Crisisberaard HSV levert nog geen besluit op

Lees ook: Clubleiding HSV behoudt vertrouwen in Van Marwijk

Lees ook: HSV-spelers belaagd door eigen supporters