Tom Boonen heeft maandag de tweede etappe van de Ronde van Qatar gewonnen. De ploeggenoot van Niki Terpstra, de winnaar van zondag, won na ruim 160 kilometer tussen Camel Race Track en Al Khor Corniche de sprint van de voorste groep.

Lars Boom probeerde in de laatste kilometers nog solo naar de finish te rijden, maar de renner van Belkin werd al snel teruggepakt.

Boonen rondde het voorbereidende werk van zijn ploeggenoten van Omega Pharma-QuickStep af met een oppermachtige sprint. De Belgische equipe had de 'waaieretappe' door de woestijn hard gemaakt en het voorste peloton flink uitgedund.

Achter Boonen eindigde Michael Mörköv uit Denemarken als tweede, de Belg Jürgen Roelandts kwam als derde over de streep. Terpstra werd zevende en behield de leiding in het algemeen klassement. Boom eindigde als negende.

Eerste winst

Het is voor de 33-jarige Boonen zijn eerste etappewinst sinds zijn zitvlakblessure. De kwetsuur zette al vroeg een punt achter het voorbije seizoen van de Belg.

Dit seizoen is Boonen voornemens om na een afwezigheid van twee jaar weer zijn opwachting te maken in de Ronde van Frankrijk.

Lees ook: Terpstra wint eerste etappe in Ronde van Qatar