De grootste stunt bij de openingsceremonie kwam van het kleinste land dat meedoet. De enige atleet van de nietige Kaaimaneilanden kwam net als zijn twee coaches in korte broek het Fisjt-stadion van Sotsji binnen.

Door Charlie Bootsman

Tussen de met veel opsmuk gemaakte ontwerpen van de andere landen kwam alpine-skiër Dow Travers er bekaaid vanaf. Zelfs schoenen zaten niet in zijn kledingpakket, hij dartelde op teenslippers door het immense stadion.

Toch was het een beter gezicht dan de regenboogjassen van de Duitsers en de lange jassen van Chinese Taipei. Gelukkig kregen de Kaaimaneilanden nog bijval van de atleten uit Bermuda, al hadden die wel schoenen van de kledingsponsor gekregen.

Het is te hopen dat Travers, die volgens de website van de Spelen overigens de illustere bijnaam Ginger Ninja heeft, voor de reuzenslalom wel een gepaste ski-outfit heeft gekregen.

De actie van de Kaaimaneilanden is wel gepast in Sotsji. De temperatuur in Adler, waar de meeste sporten op het ijs worden gehouden, ligt telkens rond de tien graden. Toeschouwers lopen met warme winterjassen overdag zwetend over het olympisch park.

Alleen een tocht in de bergen levert koude voeten op. Daar is het net boven het vriespunt en moeten de mutsen af en toe op. Het echte wintergevoel ontbreekt nog in Sotsji, maar de pret van de olympiërs is er niet minder om.

Hoe warm het nu is op de Kaaimaneilanden? Een slordige 28 graden.