Clarence Seedorf weet sinds zaterdagavond ook wat het is om als trainer te verliezen in de Serie A. Zijn AC Milan verloor op bezoek bij Napoli met 3-1.

Binnen twintig minuten waren Thomas Škrtel (2x), Raheem Sterling en Daniel Sturridge al trefzeker voor de ‘Reds’. Na rust maakte Sterling zijn tweede treffer van de wedstrijd en bezorgde Mikel Arteta Arsenal de eretreffer vanaf de strafschopstip.

Door de ruime overwinning verkleint Liverpool het gat met koploper Arsenal tot vijf punten. Het is de eerste nederlaag voor Arsenal sinds de verloren topper tegen Manchester City op 14 december 2013 (6-3).

Op Anfield Road was Liverpool al vanaf de eerste minuut veel te sterk voor de ploeg van trainer Arsène Wenger. Aanvoerder Steven Gerrard legde een vrije trap op de knie van Škrtel, die Liverpool al na één minuut spelen op voorsprong zette.

Negen minuten later was het weer de Sloveense verdediger die doel trof op aangeven van Gerrard. Dit keer verschalkte Škrtel Arsenal-doelman Wojchiech Szczesny met het hoofd.

Suarez

Liverpool bleef doorgaan waar het mee bezig was. Luis Suarez was dicht bij de 3-0, maar zijn knal belandde op de paal. De oud-Ajacied kwam de gehele wedstrijd niet tot scoren, maar was wel verantwoordelijk voor de assist op de derde treffer.

De Uruguyaan plaatste de bal tussen de Arsenal-verdedigers, waarna Sterling de bal achter Szczesny kon plaatsen. Drie minuten later, in de negentiende minuut, wist Liverpool de wedstrijd al zo goed als te beslissen door de 4-0 te maken.

Een lange bal van Philippe Coutinho bereikte de vrijgelopen Sturridge, die koelbloedig afrondde.

In de tweede helft kon Liverpool de eerste twintig minuten uit de eerste helft niet doorzetten, maar 5-0 werd het wel. Steerling boekte zeven minuten na rust zijn tweede treffer van de wedstrijd in een rebound.

Mikel Arteta benutte twintig minuten voor tijd nog wel een penalty na een overtreding van Gerrard op aanvaller Alex Oxlade-Chamberlain, maar meer dan de eer viel er voor Arsenal niet te redden.