Snowboarder Dimi de Jong zag bij een training in Laax zijn olympische voorbereiding flink verstoord worden na een val in de halfpipe. Slechts een week voor de openingsceremonie landde hij te diep in de pipe en brak hij zijn pols. Toch stelt hij klaar te zijn voor de Spelen.

"Gelukkig gaat het gips er vandaag af", zegt De Jong zaterdag na afloop van de eerste training op de olympische halfpipe. "Dan gaat er een soort brace omheen."

"Natuurlijk is het flink vervelend dat dit gebeurde zo vlak voor de Spelen, maar ik heb er gelukkig niet te veel last van. Ik voel mijn pols wel, maar hij doet niet echt pijn. Ik moet er alleen voor zorgen dat ik er niet weer op val natuurlijk. Maar ik ben zeker klaar voor de Spelen ondanks de pols."

Over de olympische baan was de snowboarder na zijn eerste afdalingen nog niet helemaal tevreden. "De bovenkant van de rand vind ik iets te scherp doorlopen naar boven nog. Dat is niet helemaal lekker voor de sprong."

"Maar ik hoorde daar ook andere boarders over klagen en we geven straks feedback aan de bouwers. Ik verwacht dat dat vanavond dus meteen aangepast wordt. Dat hoort er een beetje bij."

Verder was De Jong te spreken over zijn verblijf in Rusland tot nu toe. "Gister waren we bij de openingsceremonie, dat was erg leuk om mee te maken. Verder bevalt het allemaal goed, ik vind het hier goed geregeld allemaal."

De Jong komt, samen met Dolf van der Wal, dinsdag in actie op de halfpipe.

Lees ook: Snowboarder De Jong kan gewoon trainen

Bekijk het volledige programma van de Spelen