FC Dordrecht blijft met overtuiging de ranglijst in de Jupiler League aanvoeren. De formatie van trainer Harry van den Ham haalde vrijdag stevig uit bij FC Emmen, 6-1. 

​Met drie treffers in de eerste tien minuten had Dordrecht het duel eigenlijk al in de openingsfase beslist.

Giovanni Korte en Robin Gosens scoorden zelfs binnen de eerste zes minuten. Even later benutte Jeffrey Fortes een strafschop namens de bezoekers. Nog voor rust liep Dordrecht door Paul Gladon verder uit.

Na de hervatting kwam Emmen door een treffer van Wout Weghorst een beetje terug. Met zijn tweede doelpunt maakte Korte er 5-1 van, Erixon Danso bepaalde de eindstand op 6-1.

Sparta

Sparta Rotterdam slaagt er maar niet in echt aansluiting te vinden met de subtop van de Jupiler League. Het elftal van de nieuwe trainer Gert Kruys verloor vrijdag op eigen veld met 2-1 van MVV Maastricht.

Nog maar een paar dagen geleden had Sparta de eerste zege geboekt onder leiding van Kruys. Dat ging toen ten koste van Jong PSV.

Na 24 minuten kwam Sparta op voorsprong door een eigen treffer van Sjoerd Winkens. Sven Braken maakte na precies een uur gelijk. Tom Van Hyfte maakte vervolgens de winnende voor de Limburgers.

Ook FC Eindhoven ging onderuit. Almere City was met 2-1 te sterk.

Programma & Uitslagen

Bezig met laden…