Vitesse heeft vrijdagavond voor de vierde wedstrijd op rij puntverlies geleden. Voor eigen publiek speelden de Arnhemmers met 0-0 gelijk tegen hekkensluiter ADO Den Haag.

De formatie van Peter Bosz wist na de winterstop maar een wedstrijd te winnen, namelijk van PEC Zwolle. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen NEC en Feyenoord en verloren van AZ.

Door het vele puntverlies heeft Vitesse inmiddels vier punten achterstand op koploper Ajax, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. De Arnhemmers staan derde in de eredivisie.

ADO, waar Henk Fräser als hoofdcoach debuteerde, blijft ondanks het gelijkspel de hekkensluiter. De Hagenaars hebben na 23 duels 21 punten verzameld.

Aanwinst Bertrand Traoré had voor het eerst een basisplaats bij Vitesse. Hij speelde in de spits in plaats van Mike Havenaar. De van Chelsea gehuurde aanvaller maakte voor rust weinig indruk.

Vitesse had het lastig met ADO, dat op eigen helft compact verdedigde. De Hagenaars waren in de counter enkele malen gevaarlijk, maar wisten doelman Piet Velthuizen niet echt op de proef te stellen.

Velthuizen

Direct na rust was er gevaar voor beide doelen. Velthuizen redde op een inzet van Danny Bakker en Christian Atsu wist met een voorzet geen medespeler te bereiken.

De grootste kans in de tweede helft was opnieuw voor Bakker. Zijn schot werd knap gered door Velthuizen. Vitesse was via een afstandsschot van Patrick van Aanholt gevaarlijk.

Invaller Havenaar was het dichtst bij een doelpunt, maar hij raakte in blessuretijd de paal. Door het gelijkspel lijkt Vitesse voorlopig af te haken in de strijd om de landstitel.

Lees ook: Bosz: 'We speelden zonder zelfvertrouwen'

Lees ook: Fräser: 'Het was billen knijpen'