Het Nederlandse Fed Cup-team heeft vrijdag in Boedapest ook de derde en laatste groepswedstrijd in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone gewonnen 

De equipe van captain Paul Haarhuis had tegen Luxemburg de zege al na de twee enkelspelen binnen. Richel Hogenkamp klopte Sharon Pesh met 6-3 en 6-1. Kiki Bertens was veel te sterk voor Tiffany Cornelius: 6-1 en 6-1.

Oranje won in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone van de Fed Cup eerder al van Kroatië en België. De Nederlandse tennissters waren daardoor al verzekerd van de eerste plaats in de groep.

Ze spelen nu in een play-off tegen Wit-Rusland, de winnaar van groep D, met als inzet een promotie-/degradatieduel voor wereldgroep II.

Victoria Azarenka, de nummer twee van de wereld, is de kopvrouw van de Wit-Russinnen. Zij was echter afwezig bij de laatste Fed Cup-wedstrijden.

De Wit-Russische tennissters wonnen net als Nederland alle groepswedstrijden, tegen Turkije (3-0), Portugal (3-0) en Bulgarije (2-1). Olga Govortsova is nu de beste tennissters uit het team van Wit-Rusland.