Jorien ter Mors vond het moeilijk om te moeten liegen tegen haar teamgenoten over haar taak als vlaggendraagster. De shorttrackster wist al een week dat ze voorop zou lopen bij de openingsceremonie.

"De eerste dagen ging het goed, maar dan lekt de informatie uit en gaat iedereen me feliciteren. Dan moet ik zeggen dat ik eigenlijk van niks weet", aldus Ter Mors donderdag in gesprek met NU.nl.

"Dat is best wel moeilijk om te doen tegen de mensen die dicht bij me staan en waar ik alles mee deel. Het was lastig om tegen ze te liegen." 

Ter Mors krijgt het druk op de Spelen. Naast shorttrack komt ze ook in actie op de langebaan. "Dat klopt, maar dat is heel bijzonder en ik ga genieten van elk moment."

Bekijk de video:

Buitencategorie

Chef de mission Maurits Hendriks vond het de hoogste tijd om weer voor een vrouw te kiezen. "Kijkend naar de geschiedenis was het de laatste vijf keer een man en vrouwen dragen net zo veel bij aan de sport in Nederland."

Ter Mors heeft met haar startplekken in twee disciplines bovendien een streepje voor. "Ze is daarmee van de buitencategorie en één van de weinige sporters ooit in de geschiedenis die dat doet. Ik kwam heel snel bij haar terecht."

Lees ook: Ter Mors vlaggendraagster bij openingsceremonie