RIJSWIJK - De enkelblessure die Frank de Boer opliep bij het EK in Portugal blijft de voetballer hinderen. Hij vreest niet op tijd fit te zijn om volgende maand met zijn nieuwe club Al-Rayyan aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen te beginnen.

"Mijn nieuwe teamgenoten komen op 9 augustus naar Nederland om ons hier voor te bereiden op het seizoen, maar het is twijfelachtig of ik daar bij kan zijn", aldus De Boer op de website van Icons. "Ik word bijna iedere dag behandeld aan mijn enkel, maar het gewricht reageert er niet erg goed op. Ik zal geduld moeten hebben."

De Boer liep de kwetsuur op tijdens het duel met Zweden. Het betekende meteen het einde van zijn interlandcarrière. De verdediger noemt het wel een voordeel dat de competitie in Qatar pas laat begint. "We blijven zo'n drie weken in Nederland, dus hopelijk kan ik de training hervatten als we naar Qatar gaan. De competitie begint pas in september, dus ik heb nog genoeg tijd om fit te worden." De Boer gaat samen met zijn broer Ronald spelen in Qatar.