Max Verstappen, de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen, won woensdagavond in het Amerikaanse Palm Beach een race in de Florida Winter Series.

"Ik ben dolgelukkig en helemaal omdat ik de race ondanks een versnellingsbakprobleem heb weten te winnen", zei de zestienjarige coureur na afloop.

Het was zijn derde race in de Winter Series. De voormalig wereldkampioen karten startte vanaf poleposition en wist die koppositie achttien ronden lang vast te houden. De race werd echter niet uitgereden; een regenbui zorgde ervoor dat de wedstrijd voortijdig werd beëindigd. 

Max Verstappen was overigens niet de enige Nederlander die succes boekte woensdagavond. Hij deelde het podium met de negentienjarige Dennis van de Laar, die een derde plaats behaalde.

Florida Winter Series

De Florida Winter Series is een winterkampioenschap dat wordt georganiseerd door de jeugdopleiding van Ferrari. De serie is opgezet als trainingsschool voor aanstormende talenten.

Verstappen werd onlangs nog benaderd door Ferrari om deel te nemen aan het kampioenschap.

Er resteren nog twee raceweekenden in de Florida Winter Series. Het eerstvolgende is van 12 tot en met 14 februari, waarna het kampioenschap wordt afgesloten in het weekend van 17 tot en met 19 februari.