FC Twente heeft woensdag met de nodige moeite een zege geboekt bij sc Heerenveen. In Friesland werd het 2-0 voor de Tukkers.

Dusan Tadic was de grote man aan de kant van Twente. De Servische aanvaller maakte een kwartier voor tijd zelf de 1-0 en was in blessuretijd verantwoordelijk voor de assist bij de 2-0 van Torgeir Børven.

Twente klom door de zege naar de tweede plaats in de eredivisie. De ploeg van de trainers Alfred Schreuder en Michel Jansen ging Vitesse voorbij op de ranglijst. De Arnhemmers verloren dinsdag op eigen veld van AZ: 2-0.

Twente heeft een punt minder dan koploper Ajax, dat het donderdag opneemt tegen FC Groningen.

Heerenveen blijft op de vijfde plaats staan. Het verschil tussen de Friezen en Twente bedraagt tien punten.

Teleurstellend

Beide ploegen speelden een teleurstellende eerste helft. Grote kansen waren er nauwelijks in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen-verdediger Kenneth Otigba zag een bal van de lijn worden gehaald en aan de kant van Twente waren Shadrach Eghan en Tadic (vrije trap) dicht bij een treffer.

Na rust kwam Twente een stuk sterker voor de dag. De Tukkers zetten de equipe van trainer Marco van Basten steeds meer onder druk en het was dan ook wachten op de 1-0.

Die kwam er uiteindelijk in de 73e minuut via Tadic. De buitenspeler zag zijn schot van richting worden veranderd door Joey van den Berg, waardoor doelman Kristoffer Nordfeldt kansloos was.

Heerenveen probeerde het in het restant van het duel nog wel en was via Hakim Ziyech nog wel gevaarlijk, maar uit een counter besliste Twente het duel. Tadic vond Børven, die oog in oog met Nordfeldt niet faalde.

Lees ook: Van Basten: 'Niet aan mij om op gekke verhalen te reageren'