Het Nederlandse Fed Cup-team heeft ook de tweede groepswedstrijd in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone gewonnen. Dat gebeurde tegen België met de maximale score, 3-0.

De Nederlandse dames wonnen eerst de beide enkelspelen. Richel Hogenkamp versloeg An-Sophie Mestach in twee sets: 7-5 en 6-3. De Doetinchemse staat op de wereldranglijst ruim tachtig plaatsen lager dan haar opponente: 205e om 123e.

Dinsdag won Hogenkamp ook al de eerste partij in de wedstrijd tegen Kroatië door de hoger aangeslagen Petra Martic te verslaan in drie sets. Nederland zegevierde in het eerste duel in poule A van de Europees/Afrikaanse zone uiteindelijk met 3-0.

Bertens versloeg Yanina Wickmayer, de nummer 73 van de wereld. Het werd 6-2 en 7-5 voor de Wateringse.

Vervolgens wonnen Michaëlla Krajicek en Lesley Kerkhove ook het derde punt door in het dubbelspel met 6-3 6-7 en 7-6 te zegevieren tegen Alison Van Uytvanck en de negentienjarige Ysaline Bonaventure.

Aangezien Kroatië woensdag van Luxemburg won, is de ploeg van captain Paul Haarhuis al zeker van de eerste plaats in de groep. Dat betekent dat Oranje, dat vrijdag in de poule eerst nog Luxemburg treft, nu tegen de winnaar van groep D speelt. De winnaar daarvan speelt vervolgens een promotie/degradatieduel voor wereldgroep II.

Lees ook: Bertens bezorgt Nederland winst tegen Kroatië