Volgens de KNVB is het nog helemaal niet zeker dat speelronde 29 van de eredivisie wordt uitgesteld vanwege de nucleaire top die na dat weekeinde in Den Haag wordt gehouden.

Een woordvoerder van de bond liet woensdagochtend weten dat de KNVB nog steeds in overleg is met de gemeenten die in dat weekend een wedstrijd organiseren.

De voetbalbond reageert op het bericht in De Telegraaf van woensdag waarin wordt gesteld dat de burgemeesters van de negen speelsteden in het weekend van 21-23 maart de wedstrijden in hun steden al hebben afgelast.

De KNVB erkent dat er druk op de betreffende speelronde staat, maar spreekt tegen dat de wedstrijden zijn geschrapt.

"We zijn nog steeds met de gemeenten in gesprek over die speelronde'', aldus de woordvoerder van de bond.

Laagdrempelig

De nucleaire top is op 24 en 25 maart. De bond verklaart dat er tussen oktober 2012 tot juli 2013 is overlegd over het speelschema van dit seizoen en dat ook de gevolgen van de top zijn besproken. 

De voetbalbond benadrukt op de website dat 'in goed overleg met de burgemeesters en politie het weekeinde voorafgaand aan de internationale top uitsluitend laagdrempelige wedstrijden buiten de Randstad zijn gepland.'

Formeel gezien kunnen de burgemeesters besluiten om de wedstrijden te schrappen. De gemeenten zien een eredivisiewedstrijd als een evenement waar een vergunning voor moet worden verleend.