PSV houdt er rekening mee dat Tim Matavz op korte termijn vertrekt naar Roebin Kazan. De Eindhovenaren zijn aan het onderhandelen met de Russische club over een transfer van de 25-jarige Sloveense spits.

Matavz staat open voor een overgang naar Roebin Kazan, zo zegt zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel in het Eindhovens Dagblad.

"De clubs moeten eruit zien te komen, qua salaris voorzie ik geen problemen. Er is in Nederland geen club die wat dat betreft tegen Roebin Kazan op kan. Het is te hopen dat het rond komt, anders boort PSV hem voor de tweede keer een transfer door de neus."

Afgelopen zomer wees PSV een bod van zes miljoen euro van Malaga op Matavz af. Met een mogelijke transfer naar Roebin Kazan zou een bedrag tussen de vijf en zeven miljoen euro zijn gemoeid.

De transfermarkt in Rusland is nog enkele weken geopend. 

24 doelpunten

PSV nam Matavz in 2011 voor circa zes miljoen euro over van FC Groningen. In 64 eredivisieduels maakte hij 24 doelpunten.

Roebin Kazan, de huidige nummer elf van Rusland, ziet in de Sloveen de opvolger van José Salomon Rondon, die vrijdag werd verkocht aan Zenit Sint-Petersburg.

Overigens kan Matavz woensdag in het competitieduel met SC Cambuur na bijna drie maanden blessureleed zijn rentree maken in het eerste elftal van PSV.

De Sloveen, wiens contract in 2015 afloopt, is in elk geval in de selectie opgenomen voor het treffen in Leeuwarden.