Daryl Janmaat kreeg zaterdag te horen dat zijn trainer Ronald Koeman na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. De rechtsback was niet verrast door de mededeling.

"Mijn gevoel zei dat het fifty-fifty was. Verbaasd was ik dus niet. Nee, het kwam niet als een verrassing. Maar ik vind het wel jammer", zegt Janmaat tegen NUsport.

De 24-jarige Janmaat kwam in 2012 naar Feyenoord en groeide sindsdien uit tot basisspeler van Oranje. "Het is duidelijk dat ik bij Feyenoord een betere voetballer geworden ben. En dat is mede dankzij Koeman."

"Hij gaf me meteen het vertrouwen. In anderhalf jaar tijd heb ik maar een stuk of drie wedstrijden gemist. Daar ben ik de trainer dankbaar voor."

Afgelopen zaterdag, op de dag dat Feyenoord het nieuws naar buiten bracht, kreeg ook Janmaat te horen dat de trainer stopt. Koeman lichtte samen met technisch directeur Martin van Geel de spelersgroep in.

"Daarna was het even stil. Vervolgens praat je erover, maar we zijn toch ook wel weer vrij snel over gegaan tot de orde van de dag."

Kampioenschap

Dinsdag wachtte al weer de volgende wedstrijd voor Feyenoord en Janmaat. In Limburg werd met 2-1 van Roda JC gewonnen. "De drie punten waren heel hard nodig. Ook omdat de concurrentie tegen elkaar speelde."

Door de winst is het gat met nummer twee Vitesse, dat met 2-0 van AZ verloor, verkleind tot twee punten. Toch ziet Janmaat Feyenoord niet meer als een echte kanshebber voor het kampioenschap.

"Een eventuele titel leeft nu niet echt. Ik vind dat we te veel punten hebben verloren om ons tot de favorieten te mogen rekenen. We moeten gewoon zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we het wel."

Lees ook: Clasie: 'Meer moeten scoren voor rust'

Lees ook: Martins Indi rekent op vrijspraak voor actie tegen Ibarra

Lees ook: Koeman ziet opnieuw verval intreden bij Feyenoord