Snowboardster Cheryl Maas komt donderdag al in actie op de Winterspelen. Een dag voor de openingsceremonie in Sotsji werkt ze de kwalificaties op het onderdeel slopestyle af.

De 29-jarige Maas won bij de laatste World Cup nog zilver.

"Het zou heel mooi zijn als ook hier een medaille lukt, maar ik vind het moeilijk om te zeggen wat voor een kans ik heb", vertelt de snowboardster in een interview met NUsport.

"Dat weten we na de kwalificaties. Ik hoop eerst nog een stap vooruit te kunnen zetten in de laatste trainingen op deze baan, want ik kwam met een heel mooie run in mijn hoofd hiernaartoe, maar het is me nog niet gelukt die op deze baan te laten zien."

Niet slim

Maas is niet te spreken over het olympische parcours. "Ze hebben de sprongen hier net iets groter gemaakt dan normaal. Zeker groter dan bij FIS-wedstrijden, maar ook zelfs groter dan bij de X-Games. Ik weet niet waarom, maar ze hebben er een stap bovenop gedaan. Niet heel erg slim vind ik."

"Eén keer fout neerkomen kan zo'n zware impact hebben. Daar komt bij dat iedereen hier druk voelt omdat het de Spelen zijn. Sommigen rijden daardoor boven hun niveau en dan gaat het fout. Dat is toch wel jammer, dat zij dat moeten omdat de baan zo gemaakt is."

Voor Maas is het belangrijk om met verstand te rijden. "Je moet echt scherp blijven. Ik richt me vooralsnog in de training op de kleinere schansen, ook al is het oneerlijk om ze kleiner te noemen, want ook die zijn erg groot."

Blessure

Vorig jaar kampte Maas nog met een zware knieblessure. "Ik wil niet zeggen dat ik weer op honderd procent zit, maar ik denk wel op 95."

"Dat is een stuk meer dan ik een jaar geleden gehoopt had. Ik had niet verwacht dat ik nog op dit niveau zou kunnen terugkomen en zeker niet zo snel."

Lees hier het volledige interview met Maas

Lees ook: Snowboardster Maas snapt keuze voor lastige baan niet

Lees ook: Groothuis: 'Grote kans dat ik alleen tevreden ben met goud'

Lees ook: Bobsleesters werken met een lach naar ultieme piek

Wilt u een pushbericht ontvangen als een Nederlander een medaille wint in Sotsji? Klik dan hieronder (in de NU.nl-app) op de filter 'NUmedaille' en kies filter + notificatie.