Swansea City heeft dinsdagavond manager Michael Laudrup ontslagen. De Deen stond anderhalf jaar aan het roer bij de club uit Wales.

Dat meldt de werkgever van Michel Vorm, Jonathan De Guzman, Dwight Tiendalli en Marvin Emnes op de eigen website.

"Het is een beslissing die we met tegenzin hebben moeten nemen", licht voorzitter Huw Jenkins toe. "Dit besluit is echter in het belang van de club en onze supporters."

'The Swans' hadden al tien jaar geen manager ontslagen, maar voelden zich genoodzaakt een einde te maken aan de samenwerking met de Deen. "Er was constant onzekerheid over de lange termijn met Michael."

"Ik heb vandaag een gesprek met hem gehad om mijn steun aan hem uit te spreken en een manier te vinden om de technische staf optimaal te kunnen laten functioneren, maar na lang beraad kwamen we tot de conclusie dat we die omgeving niet konden creëren."

League Cup

Laudrup werd in de zomer van 2012 aangesteld als opvolger van Brendan Rodgers, die aan de slag ging als manager bij Liverpool. In zijn eerste seizoen legde de oud-speler van onder meer Ajax, Juventus, FC Barcelona en Real Madrid direct beslag op de League Cup.

De 104-voudig international begon zijn trainersloopbaan bij Bröndby, waarna hij naar Getafe trok. Na periodes bij Spartak Moskou en Mallorca tekende de voormalige spelmaker een verbintenis in het Libery Stadium, waar hij de negende plek in de competitie afdwong.

Swansea bezet momenteel de twaalfde positie in de Engelse Premier League, slechts twee punten boven de degradatiestreep. Garry Monk, die afgelopen zomer afzwaaide als speler, maakt het seizoen af op de bank bij de Welshmen.