Feyenoord heeft dinsdag met 2-1 gewonnen op bezoek bij Roda JC. Lex Immers en Samuel Armenteros verzorgden de productie namens de Rotterdammers, Anouar Kali deed nog wat terug vanaf elf meter.

Immers zette de bezoekers al na dertien minuten op voorsprong. Roda-linksback Ard van Peppen kopte de bal in de voeten van de Haagse middenvelder, die vervolgens doelman Filip Kurto in de verre hoek verschalkte.

Vlak voor rust verdubbelde Amenteros de marge voor Feyenoord. De Zweedse huurling van Anderlecht rondde een counter doeltreffend af, nadat de Limburgers even daarvoor gevaarlijk waren aan de andere kant.

Zo gingen de Feyenoord met een verdiende voorsprong de rust in. Het elftal van Ronald Koeman heerst op alle fronten in het Parkstad Limburg Stadion en dwongen legio kansen af. Jean-Paul Boëtius en Stefan de Vrij (lat) hadden ook voor een 4-0 ruststand kunnen zorgen.

Roda JC stelde daar weinig tegenover, alleen rechtsbuiten Guus Hupperts toonde zich zo nu en dan een plaag voor de Rotterdamse defensie. Na rust drongen de Limburgers wat meer aan en werd Feyenoord steeds verder onder druk gezet.

Strafschop

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal gaf arbiter Danny Makkelie de thuisclub de strafschop waar de Limburgers al enige tijd naar op zoek waren. Een overtreding van Immers werd bestraft met geel en een penalty, die werd benut door middenvelder Kali: 2-1.

In het restant hield Feyenoord stand en kon het in degradatiegevaar verkerende Roda JC geen punt meer uit het vuur slepen, de verwoede pogingen daartoe ten spijt.

Door de zwaarbevochten uitzege komt de ploeg van de scheidende trainer Ronald Koeman in punten gelijk met nummer drie FC Twente, dat twee wedstrijden minder gespeeld heeft.

Roda JC blijft in de onderste regionen van de eredivisie hangen. De Limburgse club van de Deense oefenmeester Jon Dahl Tomasson verzamelde tot dusver 22 punten, slechts twee meer dan hekkensluiter NEC.

Lees ook: Martins Indi rekent op vrijspraak voor actie tegen Ibarra

Lees ook: Clasie: 'Meer moeten scoren voor rust'

Lees ook: Koeman ziet opnieuw verval intreden bij Feyenoord