Tim Matavz is na bijna drie maanden terug in de selectie van PSV. De Sloveense spits kan woensdag in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur zijn rentree maken in het elftal van trainer Phillip Cocu.

Matavz onderging begin november een operatie aan een knie. De aanvaller deed de afgelopen weken ritme op bij Jong PSV.

Cocu weet nog niet of hij in Leeuwarden weer kan beschikken over Bryan Ruiz. De Costa Ricaanse huurling moest zondag de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) overslaan vanwege een lichte bovenbeenblessure.

''Het is afwachten of hij inzetbaar is'', zegt Cocu dinsdag op de website van PSV. ''Het gaat iedere dag wel iets beter.'' Voor Georginio Wijnaldum komt het duel met Cambuur zeker te vroeg.

PSV incasseerde zondag in Waalwijk al de achtste nederlaag van dit seizoen. De ploeg van Cocu heeft slechts zeven punten meer dan SC Cambuur, de Friese promovendus die met 22 punten net boven de degradatiestreep staat.

''Het is logisch dat er wat druk op komt te staan, het houdt iedereen bezig'', aldus Cocu, die er met zijn elftal maar niet in slaagt een goede serie neer te zetten. ''We houden ons wel vast aan de manier waarop we willen voetballen. We zijn in staat genoeg mogelijkheden te creëren. Die ronden we alleen niet af.''

Goed beeld

PSV is gebrand op een goed resultaat in Friesland, meent Cocu. "We moeten proberen een lastige wedstrijd in winst om te zetten. Het verschil in doelpunten uitdrukken, daar lopen we vaak tegenaan", analyseert de geplaagde oefenmeester.

Zijn ploeg heeft na het treffen in Waalwijk weinig tijd gehad om te herstellen van de teleurstelling, maar heeft wel een goed beeld van de komende opponent.

"Cambuur kan op de counter spelen, ze hebben drie snelle spelers voorin. Maar het is wel een ploeg die volop druk kan zetten op de tegenstander, dat hebben ze grote delen tegen FC Twente weer laten zien. Het is een ploeg met heel veel energie en passie, daar zullen we ons op moeten voorbereiden."

Cambuur

Cambuur verpestte eerder dit seizoen de jubileumwedstrijd van PSV door de Eindhovenaren in eigen stadion op 0-0 te houden. ''Wij zijn geen ploeg die zich gaat ingraven en loeren op de counter. Wij spelen altijd om te winnen'', zegt de strijdbare trainer Dwight Lodeweges. De oud-coach van PSV mist de geschorste verdedigers Martijn van der Laan en Lucas Bijker.

Lees ook: Bruma ontkent ferme taal richting PSV-supporters