PSV-verdediger Jeffrey Bruma is dinsdag in opspraak geraakt bij een besloten training op complex De Herdgang.

Bruma zou vijf fans uitgescholden hebben, zo meldt Omroep Brabant. Hij zou de supporters onder meer uitgemaakt hebben voor 'mongolen'.

Ook Joshua Brenet zou zich in het conflict gemengd hebben. De fans riepen de spelers toe met een megafoon.

PSV erkent tegenover de omroep dat er een verbaal onderonsje was tussen Bruma en de fans. "Er zijn over en weer wat emoties geuit."

De club uit Eindhoven organiseert donderdag een gesprek tussen de verdediger en de vijf supporters 'om de kou uit de lucht te halen'. Aanvoerder Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Jetro Willems hebben dinsdag, kort na het akkefietje, al in een gemoedelijke sfeer met de betrokken fans van gedachten gewisseld.

Reactie Bruma

Bruma zelf nuanceert het akkefietje op Twitter. "PSV is van ons allemaal, zulke woorden als in de media verschijnen zijn door niemand gebruikt in de groep."

"Wij hebben laten weten aan de 4 fans die aanwezig waren, die door een megafoon negatieve uitspraken deden tijdens de besloten training, dat dat geen gesteun is aan de spelersgroep noch club."

"Morgen een belangrijke wedstrijd, we moeten ons daarmee bezighouden ipv randzaken", besluit de huurling van Hamburger SV, die woensdag met PSV aantreedt tegen SC Cambuur.

Lees ook: Matavz kan na drie maanden rentree vieren bij PSV