Stanislas Wawrinka zal niet deelnemen aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

De winnaar van de Australian Open moet rust nemen van zijn arts vanwege een blessure aan zijn been. 

De Zwitser wordt vervangen door de Oezbeek Denis Istomin, de huidige nummer 43 van de wereldranglijst. Het toernooi in Ahoy begint maandag.

"Jammer genoeg ben ik niet in staat om deel te nemen aan de komende toernooien in Montpellier en Rotterdam. Ik hoop snel weer terug op de baan te zijn. Ik keek er naar uit om in Rotterdam te spelen, maar ik ben niet fit genoeg om een goed resultaat te kunnen halen", aldus Wawrinka.

''Het is natuurlijk heel jammer voor ons en de fans dat Stan het advies heeft gekregen om tijdens ons toernooi rust te nemen. Met zes spelers uit de top-12 verwacht ik nog steeds een uiterst spannende week toptennis”, aldus toernooidirecteur Richard Krajicek.

Davis Cup

Wawrinka won in Australië zijn eerste grandslamtitel in zijn loopbaan door in de finale de Spanjaard Rafael Nadal te verslaan en steeg naar de derde plek van de wereldranglijst.

Na die triomf liet Krajicek nog weten dat hij er vertrouwen in had dat Warwinka ondanks een zwaar toernooi in Rotterdam van de partij zou zijn. Al hield hij wel al een slag om de arm omdat Wawrinka ook nog Daviscup verplichtingen had. Afgelopen vrijdag won hij zijn enkelpartij in de ontmoeting met Servië van Dusan Lajovic.

Wawrinka was samen met Juan Martin Del Potro de belangrijkste publiekstrekker voor het toernooi. Ook de deelname van Del Potro is nog onzeker. De Argentijn heeft last van een polsblessure.