Het regelgevend orgaan in het internationale voetbal, de IFAB, gaat de voor- en nadelen onderzoeken van het gebruik van tijdstraffen tijdens wedstrijden.

Tevens zal deze machtige instantie de invoering van de videoscheidsrechter nader bekijken.

Dat maakte de FIFA maandag bekend.

De wereldvoetbalbond benadrukte dat beide thema's vooralsnog niet meer dan onderwerp van discussie zijn. Aan eventuele besluitvorming over de introductie van de twee noviteiten in het voetbal is de IFAB nog niet toe, liet de FIFA weten.

De IFAB krijgt sinds kort ondersteuning van twee adviserende organen, een technisch panel en een voetbalcommissie.

De overkoepelende organisatie buigt zich tevens over een meer flexibel gebruik van wisselspelers in het amateur- en recreantenvoetbal.

Champagne

Jérôme Champagne, die afgelopen maand bevestigde dat hij zich in 2015 kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap van de FIFA, heeft al aangegeven dat hij een voorstander is van zogenaamde 'oranje kaarten'. Deze waarschuwingen zouden moeten leiden tot een uitsluiting van een speler van enkele minuten.

In Nederland wordt dit seizoen al exclusief geëxperimenteerd met een videoscheidsrechter, al mag het systeem voorlopig nog niet toegepast worden in officiële wedstrijden.

De FIFA heeft aangekondigd interesse te hebben in dit project en de bond wil deze maand langskomen in ons land om de test te bekijken.

Lees ook: FIFA toont interesse in Nederlandse videoscheidsrechter