PSV heeft zondag tegen RKC Waalwijk de tweede nederlaag na de winterstop geleden. De Eindhovenaren verloren in Waalwijk met 2-0.

Evander Sno tekende vijftien minuten na rust en in de blessuretijd van de tweede helft voor beide treffers. Door de 2-0 nederlaag blijft PSV, dat zonder de geblesseerde Bryan Ruiz aan de wedstrijd begon, op de zevende plaats staan.

AZ en sc Heerenveen wisten dit weekend wel te winnen, waardoor de ploegen van Dick Advocaat en Marco van Basten steviger op de vijfde en zesde plaats staan.

RKC komt door deze drie punten van de laatste plaats af en neemt de veertiende plaats over van SC Cambuur.

In de eerste helft hadden beide ploegen kansen op de 1-0. Damiano Schet was binnen tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet rolde net langs de paal.

PSV was via Memphis Depay gevaarlijk, maar RKC-doelman Jan Seda en de lat voorkwamen een voorsprong voor de bezoekers.

Sno

Het was Evander Sno die na rust de ban brak. Met een kapbeweging in het strafschopgebied zette hij Stijn Schaars op het verkeerde been, waarna de middenvelder de bal achter Jeroen Zoet kon schuiven: 1-0.

PSV had nog een ruim half uur om de gelijkmaker binnen te schieten. De Eindhovenaren kregen daar ook genoeg kansen voor, maar het ontbrak ze uiteindelijk aan effectiviteit.

Tot overmaat van ramp counterde RKC zelfs nog naar 2-0. Weer was het Sno die het doelpunt maakte en PSV verder in de problemen duwde.