Sander Boschker en Peter Wisgerhof hebben zondag hun vertrek bij FC Twente aangekondigd. Beide spelers stoppen na dit seizoen met voetballen.

Dat werd bekend op een speciaal belegde persconferentie na afloop van het gewonnen duel met SC Cambuur.

De 43-jarige Boschker speelt al 25 jaar betaald voetbal. Bijna zijn gehele loopbaan kwam hij uit voor de Tukkers. Alleen in het seizoen 2003/04 was hij een seizoen lang actief bij Ajax.

Met de Amsterdammers werd hij destijds landskampioen. Hij speelde echter geen enkel duel in het shirt van Ajax.

Wisgerhof (34) heeft meer dan honderd duels voor Twente achter zijn naam staan. Boschker en Wisgerhof werden met Twente in 2010 kampioen. 

Blessure

"Ik heb deze beslissing voor de winterstop al genomen'', lichtte Boschker toe. "Ik kreeg steeds opnieuw last van een blessure. Het is niet dat ik niet meer wil of niet meer kan, maar het is gewoon mooi geweest. Dat gevoel overheerst. Ik heb alles hier meegemaakt, behalve degradatie. Het kon eigenlijk niet beter.''

Boschker is de speler met de meeste eredivisieduels voor dezelfde club. "Dat zal gezien de ontwikkeling in het voetbal ook wel altijd zo blijven'', zei voorzitter Joop Munsterman van Twente. "Wie blijft er nog zo lang tegenwoordig? Sander is een icoon voor ons.''

Boschker is ook de oudste voetballer ooit die debuteerde voor Oranje. Op ruim 39-jarige leeftijd speelde hij in een oefenduel met Ghana, in aanloop naar de WK van Zuid-Afrika. Daar was hij derde doelman van Oranje.

Lees ook: Boschker in select gezelschap met minimaal 550 duels