FC Twente heeft zondag in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op SC Cambuur. In de Grolsch Veste werd het 3-1 voor de Tukkers.

Alle goals van de ploeg van de trainers Alfred Schreuder en Michel Jansen vielen in de tweede helft. Cambuur kwam via een benutte strafschop van Ramon Leeuwin voor rust brutaal op voorsprong, maar door treffers van Luc Castaignos, Shadrach Eghan en Rasmus Bengtsson bleven de drie punten in Enschede.

Twente blijft door de zege op de Friezen op de derde plaats in de eredivisie staan, maar loopt wel twee punten in op koploper Ajax en Vitesse. 

De Amsterdammers verspeelden punten bij FC Utrecht, Vitesse kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in De Kuip tegen Feyenoord. Twente heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed, omdat het duel van vorige week met FC Groningen werd afgelast.

Cambuur staat na twintig speelrondes veertiende. Het verschil met hekkensluiter RKC Waalwijk bedraagt slechts drie punten.

Matig

Twente begon zeer matig aan de wedstrijd. Cambuur kreeg een aantal keer de kans om via de counter toe te slaan. Halverwege de eerste helft leverde dat ook de openingstreffer voor de equipe van trainer Dwight Lodeweges op. Bengtsson hield Bartholomew Ogbeche licht vast. Arbiter Pol van Boekel vond het genoeg voor een strafschop, die aanvoerder Leeuwin feilloos benutte.

Twente leek na die treffer wakker geschud en werd steeds gevaarlijker. Dat de gelijkmaker pas na 54 minuten viel, was met name aan Castaignos te danken. De spits faalde vijf minuten voor rust oog in oog met doelman Leonard Nienhuis en kopt vlak na rust van dichtbij naast. Zijn derde grote kans was op aangeven van Dusan Tadic wel raak.

Cambuur kon in het restant van de wedstrijd alleen maar tegenhouden en de 2-1 kon dan ook niet uitblijven. Die viel na een uur spelen. Eghan scoorde na een blunder van Nienhuis. In de slotfase bepaalde Bengtsson uit een hoekschop de eindstand op 3-1.