Voormalig olympisch kampioen wielrennen op de weg Samuel Sanchez heeft toch nog een ploeg gevonden voor het komende seizoen. De Spanjaard heeft getekend bij BMC Racing Team.

Manager Jim Ochowicz bevestigt dat zondag op de website van de wielerploeg.

De 35-jarige Sanchez zat lang zonder ploeg nadat Euskaltel-Euskadi na vorig seizoen stopte. Gesprekken met onder meer de nieuwe procontinental-ploeg Wanty-Groupe Gobert van ploegleider Hilaire Van der Schueren liepen op niets uit.

Nu wordt de nummer twee van de Vuelta van 2009 en de nummer drie van de Tour de France van 2010 dus ploeggenoot van onder meer Philippe Gilbert en Cadel Evans.

"Sammy zal veel ervaring en talent aan onze ploeg toevoegen", stelt Ochowicz. "Hij kan alle terreinen aan, maar we kijken er vooral naar uit om hem in te zetten in de Ardense klassiekers en in de grote rondes."

Ervaring

Sanchez zelf, die vlak voor kerst aangaf dat hij een 'onrustige' periode doormaakte zonder ploeg, maar dat hij nog niet van plan was te stoppen met wielrennen, is ontzettend blij dat hij nog een ploeg heeft gevonden.

"Ik voel me als een renner die net zijn eerste contract heeft verdiend", zegt de man die al sinds 2000 professional is. "Ik wil het hele BMC Racing Team bedanken. Ik hoop dat ik mijn ervaring kan delen met de jongere renners."

"En na zoveel jaar gestreden te hebben tegen Cadel Evans, is het leuk om nu in dienst van hem te gaan rijden, want ik ken Cadel erg goed."