De topper in de Jupiler League tussen VVV-Venlo en FC Eindhoven is vrijdagavond in het voordeel van de Limburgers beslist. In stadion De Koel werd het 2-1. 

Donny de Groot bracht de gasten uit Eindhoven na zeventien minuten op 1-0.

In de tweede helft trok Leon de Kogel met een benutte strafschop de stand gelijk, waarna Randy Wolters in de 93e minuut de winnende voor VVV maakte.

Door de winst klimt VVV naar de tweede plaats op de ranglijst, met 45 punten uit 25 duels. De ploeg uit Venlo verkleinde het gat met koploper FC Dordrecht daardoor naar vijf punten.

De 'Schapenkoppen' gingen met 2-0 onderuit bij MVV Maastricht. Sjors Verdellen en Adnan Secerovic maakten binnen twee minuten de doelpunten. FC Eindhoven zakte een plekje op de ranglijst en is nu de nummer drie. MVV is ondanks de winst teleurstellend veertiende.

Het duel tussen de subtoppers Helmond Sport en Excelsior werd gewonnen door de Brabanders. Excelsior kwam via Jordan Botaka vlak voor rust nog op 0-1. De thuisploeg boog die achterstand na rust echter om in een 2-1 overwinning. Ferry de Regt en Davy Brouwers lieten het thuispubliek in Helmond juichen.

FC Oss verliet de laatste plaats door de 2-1 overwinning op Jong FC Twente. De Tukkers kwamen in Oss op 0-1 via Tim Hölscher. Daarna kreeg Jurjan Mannes van Twente echter rood, waarna het tij keerde. Joep van den Ouweland en Dennis Janssen zorgden na rust voor de winst voor FC Oss. Telstar won met 3-1 van Jong Ajax.