Siem de Jong keert terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zondag. 

De aanvoerder kan in de basis beginnen, maar zal nog geen negentig minuten spelen. Dat liet trainer Frank de Boer vrijdag weten op een persconferentie. 

"We moeten goed luisteren naar Siem'', vertelde De Boer. "Zijn blessure was niet heel ernstig vandaar dat hij nu alweer fit is.''

De Jong miste door een spierblessure de competitieduels tegen PSV en Go Ahead Eagles en de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Zonder de middenvelder annex aanvaller liep Ajax geen averij op. 

De Boer verwacht zondag een heet middagje in Utrecht. ''Voor Utrecht is het de wedstrijd van het jaar. Dan kunnen ze altijd wat extra's brengen. Het wordt een leuke wedstrijd, maar zeker geen walkover.''

Danny Hoesen is er niet meer bij tegen de domstedelingen. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan PAOK Saloniki.

''Als iedereen fit is, is zijn positie druk bezet'', legde De Boer uit. ''Hij heeft wel veel gespeeld, maar niet als basisspeler. Hij moet nu tien wedstrijden achter elkaar gaan spelen.''

Sana

​Ook Tobias Sana vertrekt mogelijk nog uit Amsterdam. De Zweedse vleugelspeler staat in de belangstelling van meerdere clubs, bevestigde De Boer. 

Wie er bij Utrecht in het veld staan, is nog afwachten. De ploeg versterkte zich op de slotdag van de transfermarkt met liefst vier spelers.

De Boer ziet dat niet meteen als een nadeel voor Ajax. ''Het is eerder lastig voor Utrecht. De nieuwe spelers moeten zich aanpassen aan het team en de speelstijl."