John Heitinga gaat definitief naar Fulham. De Nederlander mag transfervrij vertrekken bij Everton en tekent voorlopig voor een halfjaar op Craven Cottage.

Dat meldt Fulham vrijdagavond, anderhalf uur voor het sluiten van de winterse transferperiode, op de eigen website.

De dertigjarige verdediger werd eerder op de dag al medisch gekeurd door de club van trainer René Meulensteen en doelman Maarten Stekelenburg. 

Heitinga zei eerder deze transferperiode nee tegen een overgang naar West Ham United, terwijl ook interesse van Galatasaray op niets uitliep.

Bij Everton was de oud-Ajacied op een dood spoor beland. Hij kwam er nauwelijks nog aan spelen toe. De 87-voudig international hoopt in Londen meer speeltijd te krijgen om zodoende weer in aanmerking te komen voor een plek in de WK-selectie.

Meulensteen zag zijn selectie eerder op de dag ook al versterkt worden door de komst van Lewis Holtby en Konstantinos Mitroglou. Donderdag werd ook William Kvist vastgelegd. Daar stond het vertrek van Dimitar Berbatov en Philippe Senderos tegenover.

Blij

"Ik ben heel blij dat deze transfer is afgerond en ik kijk uit naar het spelen van mijn eerste wedstrijd", reageert Heitinga. "Dit is een goede stap voor mij. Ik heb al gesproken met René Meulensteen en ik denk dat dit de juiste club is voor mij."

"Ik heb voor Fulham gekozen omdat het gevoel goed was en dat gesprek met René was heel belangrijk voor mij. Hij weet precies wat hij wil en ik weet precies wat ik wil. Het belangrijkste is dat we met Fulham niet degraderen."

"Dit is een club met een rijke historie en ik vond het altijd al leuk om op Craven Cottage te spelen. Het is niet het grootste stadion, maar het heeft iets speciaals."

Heitinga kijkt ook uit naar het weerzien met Stekelenburg, in het verleden al zijn ploeggenoot bij Ajax. "Ik ken hem natuurlijk heel goed."

Volg alle ontwikkelingen op de slotdag van de transfermarkt in ons liveblog